maanantai 17. huhtikuuta 2017

Olikin vähän erilainen raksakokemus tällä kertaa: aikaan saatiin kyllä se mitä suunniteltiin (paljastettiin kivijalka styroksihunnusta, paistettiin makkarat ja kasattiin grilli) ja aikataulussakin pysyttiin (3h), mutta ai maailma sitä reklamoinnin määrää, mitä työmiehistä lähti. Yöpakkaset olivat jäädyttäneet pohjahiekan, joten pihalla piti käydä välillä lämmittelemässä. Pihaan saatiin lainaan kulmakunnan kovaäänisin vahtikoira Peten siskon pojalta.

Lainavahtikoira.

Styroksi lähtee suilu kerrallaan.

Ahkera talkooväki.

Lämmittelemään pihalle.

Tämän hetken suunnitelma raksaviikonloppujen välillä on: kysellä tarjouksia lattia- ja seinätarvikkeista ja vahvistaa projektille rakennusvalvoja. Nyt kun runko on purettu kauttaaltaan näkyviin, tiedetään että toinen kerros voidaan säilyttää -jee! Käytännössä se tarkoittaa sitä, että ulkoverhoilu voidaan jättää tässä vaiheessa entiselleen eikä kattoakaan ole tarve purkaa.

Uusi rakennuslupahan me joudutaan hakemaan, koska kaikki käytännössä laitetaan uusiksi ja todellakin entistä ehommaksi. Rakennuslupaa varten uudet piirrustukset saadaan hoidettua Peten sukulaismiehen kautta, mutta hänen aikansa ei riitä varsinaiseen rakennusvalvontapuuhaan. Rakennusvalvontaan palkkaamme toisen henkilön: hyvistä (pätevistä ja hinta-laadultaan kelvokkaista) henkilöistä saa antaa vinkkejä Petelle. Kesällä kuulimme eräältä ystäväperheeltä, että Leppävirran ja Kuopion rakennusvalvonta saattaa yhdistyä lähivuosina, jonka jälkeen kaikki luvat ja niiden hinnoittelut taatusti monimutkaistuu ja kallistuu, joten yritämme saada luvat kuntoon mahdollisimman pian.

Tähän mennessä materiaalitarjoukset lattiaan ja seiniin on kysytty Leppävirran ja Kuopion K-raudoista sekä Terrasta.Tarjouskyselyt jatkuvat ensi viikolla.

Tarvikelista näyttää tältä:


Eristyslevy:    100 x 585  x 2485
Eristyslevy :   50 x 585 x 2485
Suodatinkangas N1:    5 x 25
Salaojaputki 110:    5 kpl = yht. 30m
Muhvikulma taipuisa 110:  7 kpl
Viemäriputki muhvi toisessa päässä HT110:  1 m
T-haara taipuisa 110:  1 kpl
Raudoitusverkko 6-15, 2350/1200:   26 kpl
Höyrysulkumuovi:   200 m2
Betoniraudoitustuki 40/45:  200 kpl
Lattialämmityskaapeli:   60 m2
Lastulevy, ei pohjamaalattu, 11mm:    1 lava
Lastulevy, pohjamaalattu, 11mm:   1 lava
Lastulevy, ei pohjamaalattu, 16mm:    1 lava
Lastulevy, pohjamaalattu, 16mm:     1 lava

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti