sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Kulunut viikko on mennyt tarjouspyyntöjä kiikutellessa ja vastaaottaessa; se on kyllä kannattanutkin. Löysimme Kaavilta finnfoamin sisarusainetta "em foamia", jonka kakkoslaatua saa alle 50% sen mitä halvin finnfoam. Kakkoslaatuisuusluokitukseen nämä materiaalit on päässeet kosmeettisista syistä, pintanaarmuja tms.  Yrityksissä on muuten suuria eroja miten ahkerasti tarjouspyyntöihin vastaillaan, toiset antavat vastauksen heti ja toisilta saa kysyä useampaan kertaan. Tämän hetken vertailun tulokesena hankinnat joutuu hajauttamaan, yksikään paikka ei kaikilta tuotteiltaan ole selkästi muita edullisempi.

Olemme haalineet rakennuskamaa myös kirppareilta. Sivuhuomautuksena kerrottakoon Katjan krooniseksi muodostunut netti- ja facekirppailu, jota hyödynnämme aina kun tuuri kohdalle osuu. Saimme esim. vesi-ja viemäriputkea hakuhintaan ja hommasimme kahdella sadalla eurolla siistiä tummanruskeaa parkettia  sen verran (70-80m2), että sillä saadaan laitettua kokonaan joko ylä- tai alakerta. Tässä rakentamisen vaiheessa meidän budjetti on niin pieni, että päätimme selvitä puretuilla, kirppistellyillä ja muilla edullisilla vaihtoehdoilla. Olennaisista asioista ei tietenkään säästetä, mutta pintojen suhteen mennään niin, että jää rempattavaa vielä tulevillekin vuosille.

Keittiön kohtalosta kävimme pitkät tarinoinnit erään raksapäivän aluksi. Mahdolliset uusintaremotin viemärinpaikat on mietittävä nyt jo kohdilleen (ennen lattian valua), vaikka tässä vaiheessa jätämme käyttöön talokaupan mukana tulleen vuoden 2005 keittiön.

Allaskaappi.

Jääkaappi.

Kaapistot.


Lisäksi ollaan yritetty löytää projektille rakennusvalvojaa toistaiseksi laihoin tuloksin; kaksi on kysytty ja kolme vielä kysymättä. Tietty asiaa hidastaa myös se, että Pete hoitelee näitä lähinnä arkiaikana, jolloin myös itse on omissa töissään. Projekti rakennusvalvoja jatkuu siis ensi viikolla.

Loppuviikolla saimme alustavat rakennuspiirrustukset, joihin tulee vielä jotain muutoksia. Tarkennusmittailujen ja muutosten jälkeen saamme lopulliset piirrustukset kouraan ja pääsemme hakemaan rakennuslupaa. 

Alakerta vanha kuva.

Alakerta uusi kuva, autotallin/varaston tilalle tulee yksi makuuhuone ja yksi seinän paikka muuttuu keittiössä.

Yläkerta vanha kuva.

Yläkerta uusi kuva. Tähän ei varmaan tule paljon muutoksia.

Talo ollaan saatu purettua nyt siihen vaiheeseen, että enempää ei ole purettavissa. Seuraavaksi siirrymme purkamaan Peten työpaikan entisiä sosiaalitiloja, joka vielä tällä hetkellä sijaitsee Osamyynti AF:n pihassa, noin parin kilsan päässä tontilta.


Yhdeksän parakin rivitalo.

Tämä parakkiunelma olisi tarkoitus tyhjentää, purkaa, pistää palasiin ja siirtää koju kerrallaan. Näistä on suunnitteilla valmistua autotallin- ja varastonrungot. Jossain vaiheessa mietimme, että jos talon yläkerta on laitettava maan tasalle, niin olisimme käyttäneet näitä elementtejä lisähuoneiden rakentamiseen.

Kojut kotiin -projekti toteutetaan nopeammassa aikataulussa kuin ollaan tähän mennessä edetty. Tavoitteena olla toukokuussa kolmena viikonloppuna purku-ja siirtohommissa. Varsinaiseen siirtoon on pyydetty nosturiauto, kenen kanssa aikataulut tarkentuvat kun nähdään missä ajassa saadaan kopperot siirtokuntoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti