lauantai 15. huhtikuuta 2017

Kesä 2016. Moni kakku päältä kaunis. 

Idea tähän rakennuspäiväkirjaan tuli Peten serkulta, kuka antanut osaamistaan ja hyviä vinkkejä pitkin matkaa. Kiitos Vesa. Ensimmäiset viralliset talkoot talolla pidettiin jo viime vuoden puolella, marraskuun 6pv.  Sitä ennen Pete kävi aloittamassa purkuhommia yksittäisiä päiviä silloin tällöin. Loppuvuoden talkoot peruuntuivat, koska talkooväki meitä itseämme myöten oli kaikenmaailman kipeyden kourissa. Vuoden 2016 puolella yläkerran seinät ja lattiat saatiin purettua mukavasti alulle. Tammikuusta alkaen talo saatiin myös kokonaan meidän omiin nimiin melkoisen jännitysnäytelmän jälkeen, pankit olivat montaa mieltä siitä miten paljon lainaa myönnetään tai myönnetäänkö sitä talon arvon pienennyttyä lainkaan. Silloin mietteet seilasi melko matalissa vesissä.

Isänpäivälahja.

Tämän vuoden puolella talkoohommat alkoivat 28-29.1.2017, tuolloin kyytiä sai varsinkin yläkerta: seinät saatiin purettua runkorakenteisiin asti. Samalla lähti myös kaikki väliseinät ja vessan betonilattia, jonka isännät moukaroivat mureniksi. Alakerrasta saatiin purettua seinät ja välipohjan villoitus.Välipohjaa oli asuttanut hiiriperhe ja keittiön katon sisällä oli heidän käymälänsä vuosien varrella.

Huussin tyhjennys.


Martti, Tomi, Juha ja Pete. 
Yläkerran nurkkahuone.
Tällä kertaa käytämme vähän eri sähköasentajaa..       
Ei ihme että makkarin lattialla varpaita paleli ja kulkiessa vähän narisi.

Seuraavan kerran purkutiimi kokoontui maaliskuun puolivälissä (11.-12.3.), jolloin purimme alakerrasta lattialaatat, sen alta löytyneen parketin ja pääsimme aina hiekkapohjaan asti. Talon sisäpuolelta kaivettiin kivijalkaa esille ja opiskeltiin lattiarakentamisen alkeita. 

Keittiön kostea kivijalka. Huopa on estänyt seinän märkänemisen.
Kooste viikonlopusta. Lattian kimpussa Juha ja Pete. Juoksuhaudassa Vesa. Makkarakepit desing by Tomi.

Lattianrakennusohjeet for beginners.
Juha, Martti, Pete, Tomi.

Kivijalka, joka ei ole jaksanut pitää takkaa suorassa.


Meillä on ollut niin hyvä tilanne, että talkoisiin on aina saatu apukäsiä niin hoitoporukkaan kuin varsinaisiin hommiin. Apujoukkoihin on vakiitunut Peten ystäviä ja sukulaisia sekä Katjan vanhemmat.

Kiitollisuuden (ja ihmetys ihmisten silkasta hyvästä hyvyydestä) määrä on enemmän kuin on kuuhun ja takaisin.

Ystäväni Annen kannustuksin kohti kevättä <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti