perjantai 2. kesäkuuta 2017

Välitankkausta S-marketilla
Olennainen osa raksaviikonloppuja on ruokapuolen hoitaminen. Käytännöksi on vakiintunut suuremman annoksen tekeminen pataan valmiiksi edellisenä iltana/aamulla ja kotihoitojoukot laittavat pöydän valmiiksi urakoijille. Talkoopaikalla on tarjolla juomaa ja pientä naposteltavaa, ja usein kahviakin. Erään kerran tosin kahvinkeitinnesteeksi oli tarjolla vain makukuplavesiä tai limpparia; tuolloin päädyimme Peten äidin kahvilaan.

Helatorstain viikon vietimme keskiviikosta sunnuntaihin enemmän ja vähemmän raksahommissa. Jatkoimme parakkiunelman purkamista, jossa sitä riittääkin purettavaa vielä hyväksi aikaa. Apuna meillä oli Paavo, Martti ja Juha. Kyökki- ja taaperovastuusta huolehti mummo ja Juhan puoliso Jonna.
Sähköjen irroitusta ja kopin saumojen avaamista sisäpuoleta. Pete, Juha ja Martti.

Sähkötaulu irtoaa veljesvoimin.
Juha ja ruuviväännin.
Heippa seinä. Sieltä takaahan paljastuu...

i
...maailmankaikkeuden suurin ilmastointihärveli.
 Lauantai-illan päälle huristelimme Kuopioon katsomaan kolme vuotta sitten uuteen kotiin siirtynyttä Hilla-koiraa, kuka oli meidän kohtaamisestamme lähinnä hämillään.

Herkut kyllä maistuivat Hillalle ihan entiseen malliin. Ruokkijana meidän isompi prinsessa.
Illat päättyvät perheen pienimmääisen iltapesuihin ja -toimiin. Usein hän saa olla yötä mummollaan, tällä järjestelyllä saadaan samalla tankattua isin ja äidin melkoisen kattavaa univajetta.

Tämän viikon aikana yksi vasaroista siirtyi osa-aikaeläkehommiin Paavon hellässä huomassa.
Ps. Yhteistyö amisporukan kanssa olisi vaatinut ulkopuolisen urakoitsijan käyttöä, joten se yhteistyö torppasi heti alkutelineisiinsä.
Pps. Tänään Pete jää kolmen viikon raksalomalle, jonka aikana saamme majailla Peten sukulaisten talolla Leppävirran keskustassa. Siitä vaikka enemmän seuraavalla kerralla.
Ppss. Tätä kirjottaessa kuuntelen jo varmaan kymmenettä hemmetin remonttia tässä seitsemänkerroksisessa betonikerrostalossa, jossa ollaan asuttu nyt 8kk. Tämän porausjyrsimismekkalan keskellä aina kummasti saa uutta pontta palata takaisin oman kodin seinien edistämisen kimppuun.  
Pppss. Sosinomi-lastentarhanopettajatodistus tuli eilen postissa Katjalle. Uusi titteli perheeseen.
Pppsss.
Katjan Martti-isän metsästyskaveri siirtyi paremmille pupumaille tänä aamuna. Hyvää matkaa Terppa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti